Furahakörens resa till Tyskland och Frankrike 17.6-3.7.1996

Fem år tidigare hade Furahakören varit på andra sidan jordklotet, så det var dags att åka utomlands i Europa igen. Det var en busslast Furahor som åkte iväg i Lundströms buss. Över Finska viken fick vi ändå åka båt och blev bortskämda med härliga måltider. Med oss på resan hade vi Marseille-missionären Helena Pietinen och i Nürnberg fick vi bekanta oss med missionärerna Stefan och Päivi Weckströms arbete på en träffpunkt för muslimer och kristna. Vi fick bo hos härliga värdfamiljer i Nürnberg, där vi hade två välbesökta konserter. En grupp råkade ut för ett litet missöde när de blev inlåsta i sin lägenhet på grund av ett bedrägligt lås av finsk modell (påstod värden).


 

Vi besökte också Missionswerk Bayern i Neuendettelsau och sjöng vid en andakt. Vid samma andakt sjöng en kör från dåvarande Zaire (Demokratiska republiken Kongo) och de imponerade stort på oss med sin sång, dans och volym!

På väg till Marseille besökte vi Kyrkornas världsråd i Geneve och på väg hem deltog vi en läkarmissionsfest i Tübingen. I Marseille var konserterna i Helenas hemförsamling småskaliga. Under den sista konserten kom och gick folk medan vi sjöng. Det var skönt att få simma och solbada lite också. En upplevelse var det att sjunga på socialcentret Bellevue i ett ganska förslummat höghusområde med halva kören. Invånarna sjöng för oss i sin tur och vi åt tillsammans.

Hela resan var en mycket positiv upplevelse och vi fick en bra inblick i hur missionärer kan arbeta i Europa.


Mikaela Westerling